Halra és vadra hangolva
A „Vadat és halat. s mi jó falat” nevet viselő versenyen amatőrök és profik egyaránt fakanalat ragadtak, hogy meggyőzzék a zsűrit és a látogatókat főzőtudományukról. 20 vaddisznópörkölt és 14 halászlé egy -egy adagja került a Széll Tamás Michelin-csillagos magyar szakács vezette zsűri asztalára, hogy ítéletet mondjanak a mesterművekről. A hazai gasztronómia fenegyerekének munkáját Novics György, örökös halászléfőző bajnok, Tábik László séf és Légli Ottó borász segítette.
A halászlé alapanya a kiváló minőségű és most már oltalom alatt álló földrajzi árujelzővel elismert Balatoni Hal volt, egyenesen a Gasztro Élménybirtokkal átellenben található Irmapusztai tógazdaságunkból érkezett.
A vaddisznópörköltek mellé, köretként autentikus alföldi pásztorételt, slambucot kínált az esemény vendégcsapata, akik az idei Hortobágyi Gulyásverseny és Pásztortalálkozón már bizonyították mesterségbeli tudásukat.
Az eseményen az idei bőgés során elejtett, figyelemre méltó gímszarvasbikák trófeáit sorakoztatta fel a Best of Balaton és a Völgyhíd Vadásztársaság.
A rendezvény ideje alatt a házigazdák és Nótár László séf a tőlük megszokott profizmussal és vendégszeretettel vadra hangolva jártak a vendégek kedvében a csárdában.
A Rádpusztai Gasztro Élménybirtokkal közösen szervezett esemény kedvező visszhangja valószínűleg folytatásra ösztönzi majd az ötletgazdákat.