Egy bejegyzés

2016. Október 18. 08:06:30
 A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont, Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ - Halászati Kutatóintézet és a Szent István Egyetem Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet konzorciuma 1,492 mrd Ft támogatást nyert a Stratégiai K+F kiválósága elnevezésű programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 

A horgászat szabályozását elsősorban a halgazdálkodási törvény (2013. évi CII. törvény és a hozzá kiadott 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet) szabályozza, melynek legfontosabb részeit kivonatolva tartalmazza az állami jegy és fogási napló. Itt megtalálhatóak feltüntetve a méretkorlátozások és tilalmi idők is.

Emellett az egyes vizeken az országos törvényi szabályozástól eltérő rendelkezéseket a helyi horgászrendek tartalmazzák, amelyeket a vízkezelő köteles feltüntetni a területi jegyen - a Balatoni Horgászrend ennek megfelelően minden balatoni jegyen szerepel.

Amennyiben év közben változás történne (pl. a Balatonon ilyen a ponty tilalmának feloldása), arról a honlapunkon adunk hivatalos tájékoztatást.